Samsung heeft zijn nieuwste vlaggenschip, de Samsung Galaxy S24-serie geïntroduceerd. De S24-reeks bestaat uit de Samsung Galaxy S24, S24+ en S24 Ultra. Het zijn waardige opvolgers van de Samsung Galaxy S21, S22 en S23 modellen. 

Heb je nu een Samsung Galaxy S21 of Samsung Galaxy S22 en wil je weten wat de verschillen zijn met de Samsung Galaxy S24-modellen? Lees dan verder. We vergelijken de Samsung Galaxy S24, S24 + en S24 Ultra met de S22-serie en S21-serie, zodat je zeker weet welke opvolger voor jou de beste keuze is. 

Om je te helpen bij je keuze hebben we de belangrijkste eigenschappen en verschillen voor je op een rij gezet. Uiteraard kun je ook direct een afspraak maken, dan leggen we de verschillen tussen de S24 en S22 en S21 direct uit. We adviseren je graag! 

Maak een afspraak bij Welcom bij

Verschillen Samsung Galaxy S24 vs Samsung Galaxy S22 vs Samsung Galaxy S21 

De Samsung Galaxy S24-serie is er op een aantal punten flink op vooruit gegaan ten opzichte van de Samsung Galaxy S22 en S21-serie. Zo zijn de grootste verschillen terug te vinden in de processorsnelheid, camerakwaliteit en de behuizing van het toestel. Ook het beeldscherm is sterk verbeterd. De Samsung Galaxy S24+ en S24 Ultra hebben een hogere resolutie dan de S22+, S22 Ultra, S21+ en S21, inclusief Dynamic Amoled 2X, waardoor het beeldcontrast erg hoog is en het zwart écht zwart is. Kleuren komen prachtig over en al je foto’s en video’s zullen er fantastisch uitzien.  

Vooral voor de Samsung S24 en S24+ geldt dat het design een ware metamorfose ondergaat ten opzichte van de S22, S21 en S23. Daarnaast worden er tal van Artificial Inteligence (AI) toepassingen toegevoegd die het dagelijks gebruik van de S24 serie een echte vooruitgang maakt. Zo kun je nu gebruik maken van Circle to Search, Nightography Zoom, Chat Assist, Photo Assist en Live Call Translation die het mogelijk maakt dat je telefoongesprek direct vertaald wordt. Aan de S24 Ultra is nu ook de Note Assist toegevoegd 

Bekijk hieronder de details van de nieuwste AI-functionaliteiten. 

Samsung Circle to Search: Omcirkel wat je wilt zoeken en vindt het makkelijker. In samenwerking met Google. 

Samsung Chat Assist: Pas de taal en toon van je berichten per situatie aan door middel van Galaxy AI.  

Samsung Photo Assist: Verwijder objecten, reflecties en vul je achtergronden aan door middel van Artificiële Intelligentie.  

Live Call Translation: Bel en communiceer in een vreemde taal met behulp van real-time vertaalsoftware van je device (niet beschikbaar in alle talen). 

Note Assist (S24 Ultra): Maak nu nog betere notities met Galaxy AI die je chaotische notities voor je ordent, waardoor je Galaxy je helpt in je efficiëntie 

Aanbiedingen S24

Designverschillen tussen Samsung Galaxy S24 vs Samsung Galaxy S22 vs Samsung Galaxy S21 

De Galaxy S24 en S24+ hebben een volledig nieuw ontwerp gekregen ten opzichte van de voorgangers. Waar de randen vlak zijn in plaats van rond, daarnaast hebben de toestellen geen camera eilanden meer maar zijn per stuk uitgesneden en steken minimaal uit. Dit kennen we van de iPhone 13, iPhone 14 en 15 Pro serie. Dit geeft de smartphones een strakker uiterlijk en is optisch een vooruitgang. 

Waarbij het design van de Galaxy S24 en S24+ dus een metamorfose zijn ondergaan ten opzichten van de S22 en S23 modellen lijkt de Samsung Galaxy S24 Ultra veel meer op de voorgangers de S22 Ultra met het rechthoekige design. Ten opzichte van de Galaxy  S21 Ultra is de S24 Ultra wel een gigantische stap voorwaarts omdat bij de S21 Ultra het vorige design van Samsung nog gebruikt werd, met camera eiland en ronde vormen. Het rechthoekige design herkennen we van de Galaxy Note serie en vanaf de S22 Ultra. De vooruitgang voor de recentere modellen de S22 Ultra en S23 Ultra zit hem bij de S24 Ultra voornamelijk in het materiaal wat gebruikt is. Was dit bij vorige modellen nog versterkt aluminium, is dit nu titanium wat nog harder en voor meer bescherming zorgt.  

Schermverschillen: Samsung Galaxy S24 vs Samsung Galaxy S22 Ultra vs Samsung Galaxy S21 

Het scherm van de Samsung Galaxy S24 is met 6,2 inch, 0,1 inch groter dan het scherm van de S22 en vergelijkbaar met de S21. Dit geldt ook voor de S24+ met 6,7 inch. Deze is even groot als de S21+ en 0,1 inch groter dan de S22+. Het grote 6.8 inch scherm van de Samsung Galaxy S24 Ultra is even groot als het scherm van de S22 Ultra en S21 Ultra. 

Net als de S21-serie en S22-serie heeft de S24-serie een Dynamic Amoled 2X scherm met een verversingsnelheid van 120Hz, waardoor beelden zich vloeiend over het scherm bewegen. Bij een 120Hz-scherm gaat het – simpel gezegd – om een scherm dat zich 120 keer per seconde ververst en het beeld opnieuw aanmaakt. 

Waar de Samsung Galaxy S24-serie zich onderscheidt van de S22- en S21-series, is dat de verversingssnelheid zich automatisch aanpast aan het beeld. Wanneer een hoge verversingssnelheid niet nodig is, verlagen de Samsung Galaxy S24-smartphones de snelheid. Dit bespaart veel energie, waardoor je langer met de batterij doet. Dit is een echte vooruitgang bij de Galaxy S24-serie in vergelijking met de S22- en S21-serie. 

Verder is de resolutie gelijk gebleven voor de S24 Ultra en S24, waar deze bij de S24+ er iets op vooruit is gegaan ten opzichte van de voorgangers. Het grote verschil is vooral zichtbaar in de lichtopbrengst die het scherm geeft, deze is aanzienelijke verbeterd naar 2600 nits waarbij deze bij vorige versies nog 1300 nits was.  

Processorverschillen: Samsung Galaxy S24 vs Samsung Galaxy S22 vs Samsung Galaxy S21 Ultra 

Onder de motorkap veranderd er bij Samsung de afgelopen jaren veel. Zo wordt er afwisselend gekozen voor een Qualcomm processor of een processor uit de eigen Samsung fabriek.  

Voor de Samsung Galaxy S24 en S24+ wordt er gekozen voor een 4nm processor van Samsung waarbij de S24 Ultra het juist met een Qualcomm 4nm processor uitgevoerd wordt. Voor alle processors geldt dat deze zowel qua processor snelheid en energie verbruik er flink op vooruit gaan ten opzichte van de S22 en S21 serie. Hierdoor kan deze zwaardere toepassingen aan en geldt voor de S24 Ultra zelfs er AI toepassingen mogelijk zijn zoals een telefoongesprek realtime vertalen van de ene taal naar een andere taal ( nog niet alle talen zijn beschikbaar). Verder wordt de processor standaard ondersteunt met 12GB intern geheugen, behalve bij de S24 is deze 8GB. Vooral voor de S24+ is dit een vooruitgang naar 12GB ten opzichte van eerdere modellen die 8GB intern geheugen hadden. 

Cameraverschillen: Samsung Galaxy S24 vs Samsung Galaxy S22 vs Samsung Galaxy S21 

De Samsung Galaxy S24 en S24+ hebben, net als hun voorgangers, drie camera’s aan de achterzijde. Anders dan hun S21 is het nu mogelijk om bij de S24 gebruik te maken van een 3x optische zoom. Die we ook herkennen van de S22 serie.  

De selfie camera op de S24-serie is hetzelfde als die van de S23-serie. Door de Nightselfie en Night Portraits functies heeft deze camera capaciteit om goede foto's en video's te maken in het donker. Dit is echt een vooruitgang waar je binnen of ’s avonds voordeel uithaalt ten opzichte van de Samsung Galaxy S21/S21+ en S22/S22+. 

De Samsung Galaxy S24 Ultra heeft de beste set camera’s aan boord met daarbij de unieke 200MP camera. Hiermee maak je, ook wanneer je ver inzoomt, haarscherpe foto’s. Door de 5x optische zoom wordt er bij inzoomen niet ingeleverd op de kwaliteit, deze gaat er verder in megapixel flink op vooruit van 10MP naar 50MP. Daarnaast zorgt de hoge resolutie ervoor dat je als je toch nog verder wilt inzoomen dat de foto’s van perfecte kwaliteit blijven. De wijdhoeklens is dezelfde als in de S22 Ultra. Samenvattend is de S24 Ultra op camera gebied een echte overtreffing van de S21 Ultra en S22 Ultra. 

Ook de voorcamera is met 12MP de perfecte selfiecamera. Deze selfiecamera doet niet onder voor de camera die zich bij de S21 en S20 op de achterkant van het toestel bevindt. Wil je meer weten over de verschillende camera’s en deze zelf uitproberen? Maak dan een afspraak of kom langs bij een Welcom winkel bij jou in de buurt. We adviseren je graag. 

Batterijverschillen tussen Samsung Galaxy S24 vs Samsung Galaxy S22 vs Samsung Galaxy S21 Ultra 

Het verschil in batterijcapaciteit tussen de Samsung Galaxy S24 en S24+ is aanzienlijk. De S24 heeft een batterij van 4000 mAh en de S24+ heeft een batterij van 4900 mAh. De vorige modellen hadden verschillende batterijgroottes: de S22 had 3700 mAh, de S22+ had 4500mAh, de S21+ had 4800mAh en de S21 had 4000mAh. Hiermee is de batterij dus minimaal gelijk gebleven of vergroot ten opzichte van de vorige modellen. Daarnaast zorgt de processor ervoor dat er veel energie bespaart wordt omdat deze ten eerste sneller is en daarmee taken sneller afhandelt daarnaast worden de processors efficienter ingezet wat voor een besparing zorgt. Het vernieuwde scherm zorgt er ook voor dat deze minder energie van de batterij vergen dus op basis van de toepassing de ververs snelheid van het scherm aan te passen, waarbij dit bij de S21 en S22 minder dynamisch was. Al met al zorgt dit ervoor dat je met een ongeveer gelijke batterij in capaciteit deze veel langer kunt gebruiken. 

De S24+ en S24 Ultra zijn daarbij ook nog eens sneller op te laden met de 45W lader (65% laden in 30 minuten), deze superfast charging is niet van toepassing op de S24, en was ook niet beschikbaar S21, S21 +, S21 Ultra en S22. De 45W lader is los te verkrijgen bij Welcom.

Softwareverschillen: Samsung Galaxy S24 vs Samsung Galaxy S22 vs Samsung Galaxy S21 

De Samsung Galaxy S24, S24+ en S24 Ultra hebben met de introductie direct de nieuwste Android-versie: Android 14. Samsung garandeert dat ze de smartphones ten minste 2 jaar vanaf de productintroductie met software-updates ondersteunen. Daarnaast krijgt de Samsung Galaxy S24 Ultra voor het eerst de garantie van minimaal 5 jaar beveiligingsupdates. Hierdoor speelt Samsung ook in op de levensduur van de Samsung Galaxy S24-serie en de tendens dat een telefoon gemiddeld steeds langer gebruikt wordt. Doordat de hardware van de Samsung Galaxy S24-serie krachtiger is, zijn deze telefoons geschikter voor toekomstige Androidversies.  

Prijsvergelijking: Samsung Galaxy S24 vs Samsung Galaxy S22 vs Samsung Galaxy S21 

Voor de nieuwe Samsung Galaxy S24-serie liggen de prijzen tussen de €899 en €1809, afhankelijk van het type en de grootte van het geheugen. De S22 zat qua prijs tussen de €850 en €1400 en de S21 tussen de €849 en €1429. In deze series waren er geen 1 TB versies beschikbaar.

Combineer je nieuwe Samsung Galaxy S24 met een abonnement voor extra korting 

Wanneer je de aanschaf van de Samsung Galaxy S24, S24+ of S24 Ultra combineert met een mobiel abonnement bij Welcom, ontvang je tot wel €324 korting op je nieuwe Samsung Galaxy S24-serie.  

Aanbiedingen S24

We helpen je graag 

Overweeg je één van de fonkelnieuwe modellen uit de Samsung Galaxy S24-serie te kopen of wil je deze uit proberen? In onze winkel helpen je graag met je keuze. Bel ons, kom langs of maak een afspraak bij jouw telefoonwinkel in de buurt. Heb je je keuze al gemaakt? Dan kun je natuurlijk ook meteen telefonisch bestellen. Als je je nieuwe Samsung Galaxy S24 bij Welcom bestelt, loop je daarna bellend de winkel uit. We maken je telefoon meteen gebruiksklaar. 

Maak een afspraak bij Welcom bij

Alle specificaties op een rij tussen de Samsung Galaxy S24 vs S22 vs S21

Specificaties 
Samsung S24 
Samsung S22 
Samsung S21 
Scherm 
6,2 inch 
6.1 inch 
6.2 inch 
Kleuren 
Zwart, Grijs, Violet, Geel 
Wit, Zwart, Rose-Goud, Groen 
Wit, Paars, Rose-Goud, Grijs 
Camera achter 
Ultra Wide 12 MP  
Ultra wide 12 MP F2.2 
Ultra wide 12 MP (F2.2) 
 
 
 
Wide 50 MP  
Wide 50 MP F1.8 
Wide 64 MP (F1.8) 
 
Telelens 10 MP  
Telelens 10 MP (3x) 
Telelens 12 MP (F2.0) 
Camera voor 
Selfie 12 MP  
Selfie 10 MP F2.2 
Selfie 10 MP 
Processor 
Exynos Root  
Exynos 2200 4nm 
Exynos 2100 
Batterij 
4000 mAh  
3,700 mAh 
4000 mAh 
Intern en werkgeheugen 
8 GB + 128 GB | 
8 GB + 128 GB | 
8 GB + 128 GB 
 
 
8 GB + 256 GB 
8 GB + 256 GB 
8 GB + 256 GB 
Gewicht 
168 gram 
167 gram 
171 gram 
Afmetingen (lxbxh) 
70,6 x 147,6 x 7,6 mm  
146 x 70.6 x 7.6 mm 
151,7 x 71,2 x 7,9 mm 
Androidversie bij lancering
14.0
12.0 
11.0