Staat er een nieuwe Samsung op de planning…?

Iedereen heeft de geruchten gehoord. Maar zijn ze waar? Komt er een nieuwe Samsung Galaxy S- serie? Op woensdag 9 februari om 16:00 uur heeft Samsung een nieuw Galaxy Unpacked event aangekondigd. Tijdens de livestream laat Samsung zien wat we kunnen verwachten. 

Kunnen we een nieuwe Galaxy serie verwachten?

In het verleden is er tijdens dit event altijd een Galaxy S serie gelanceerd. Hoewel er in de aankondiging niks wordt besproken over een opvolger van de S21 laten bronnen weten dat zij verwachten dat er een Galaxy S22 serie aankomt. Zo verteld Androidplanet.nl dat de Galaxy S22 in drie varianten wordt verwacht de Samsung Galaxy S22, Galaxy S22 Plus en de Galaxy S22 Note.

De nieuwe specificaties

De Samsung Galaxy S22 is volgens Androidplaner.nl behoorlijk compact. Het scherm is 6,1 inch groot en heeft de nieuwste versie van gorilla glass. Dit glas overleeft een val van anderhalve meter. De smartphone heeft een accu grootte van 3700mAH en een opslagruimte van 128GB. 
De hoofdcamera heeft een resolutie van 50 megapixels en is uitgerust met een 12 megapixel-groothoeklens en een 10 (3x) megapixel-telelens. Hiermee kunt u tot wel 3x inzoomen zonder kwaliteitsverlies

De Plus versies is de de middelste versie is de verwachting. Het beeldscherm is 6,6 inch groot met een accu van 4500mah. Hierbij heeft u de keuze uit opslagruimte van 128GB of 256GB.

De Ultra versie wijkt het meeste af qua design. Er is gekozen voor een rechthoekig design in plaats van de S curve. Bij deze versie wordt de S pen geleverd waar u aantekeningen kunt maken. Dit kunt u doen denken aan de Note. Wij vragen ons ook af of deze Galaxy S versie de naam Note of Ultra zal dragen. Het scherm is 6,6 inch groot en de camera is weer een stap vooruit ten opzichte van de standaard en de plus versie. De smartphone heeft een hoofdlens met 108 megapixel, 12 megapixel groothoeklens, 10 megapixel 3x telelens en 10 megapixel periscoop lens volgens de geruchten. Hiermee kunt u 10x inzoomen zonder dat de foto kwaliteit verliest. Ook is de accu groter, namelijk  5000mah. Qua opslagruimte kan er gekozen worden uit 128GB, 256GB of 512GB.

Wij kunnen niks garanderen, maar op woensdag 9 februari om 16:15 uur weten we of Samsung een nieuwe versie van de Galaxy S serie lanceert.  Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Hou deze pagina in de gate.