Eindelijk is het zover: de langverwachte iPhone 15 serie is onthuld door Apple! De vier nieuwe modellen - iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max - zijn uitgebreid gepresenteerd tijdens de jaarlijkse Apple Keynote.

Wil je als eerste de iPhone 15 bemachtigen? Pre-order hem dan op 15 september bij Welcom. De levering van de eerste exemplaren staat gepland op 22 september. Bezoek snel een winkel in de buurt of maak een afspraak op een tijdstip dat jou uitkomt. We staan klaar om je te helpen de juiste keuze te maken op basis van jouw behoeften en bieden een ruime selectie aan aanbiedingen van alle netwerken.

Maak een afspraak bij Welcom bij

iPhone 15-serie: wat is er nieuw?

De iPhone 15-serie, bestaande uit de iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max, vormt de opvolging van de indrukwekkende iPhone 14-reeks. Ontdek in deze blog alles over hun nieuwe design, materialen en verbeterde specificaties. De iPhone 15 en iPhone 15 Pro hebben een scherm van 6,1 inch, terwijl de iPhone 15 Plus en iPhone 15 Pro Max zelfs beschikken over een indrukwekkend scherm van 6,7 inch.

 • iPhone 15 6,1 inch
 • iPhone 15 Plus 6,7 inch
 • iPhone 15 Pro 6,1 inch
 • iPhone 15 Pro Max 6,7 inch

De grootte van het scherm is hetzelfde gebleven als bij de serie van de iPhone 14. Natuurlijk is de iPhone 15-serie voorzien van een aantal fijne verbeteringen ten opzichte van de voorgangers. De nieuwe processor is nóg krachtiger en camera’s zijn wederom verbeterd, daarnaast het design een vernieuwing gekregen.

iPhone 15, Pro, Plus en Pro Max: opvallend, nieuw design

De iPhone 15-serie introduceert na drie jaar een nieuw ontwerp voor Apple. De randen zijn nu subtiel afgerond en het schermglas blijft vlak. Het frame van de iPhone 15 heeft elegante rondingen, wat het vasthouden comfortabel maakt. Dit nieuwe ontwerp zit tussen de strakke lijnen van de iPhone 11-serie en het wat hoekige design van de iPhone 12-serie.

Opvallende wijzigingen zijn doorgevoerd in de iPhone 15-serie. Zowel de standaard iPhone 15 als de iPhone 15 Plus hebben een matte glazen achterkant, wat vingerafdrukken tot het verleden maakt. Deze verfijning, voorheen voorbehouden aan de Pro-modellen, wordt versterkt door de dunste schermranden ooit gezien op de iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max, met slechts 1,5 mm brede randen voor een meeslepende visuele ervaring.

Een andere opvallende verandering in alle iPhone 15-modellen is het Dynamic Island. Dit innovatieve gebied vervangt de iconische notch die voor het eerst verscheen in 2017. Het Dynamic Island was vorig jaar een van de belangrijkste redenen om voor de iPhone 14 Pro-modellen te kiezen. Hiermee kunnen gebruikers in één oogopslag informatie zoals de status van AirPods en actieve apps bekijken. De luidspreker en microfoon zijn subtiel afgedekt met gaas, terwijl de camera aan de achterzijde prominenter aanwezig is, en de lenzen zelfs meer geïntegreerd lijken met de achterkant van het toestel.

Een opvallende verandering is de overstap naar een USB-C-poort voor de iPhone 15 in 2023, die de vertrouwde Lightning-poort vervangt. Hoewel het uiterlijke verschil subtiel is, met een licht grotere, maar nog steeds herkenbare pilvormige opening, belooft de USB-C-poort aanzienlijke functionele voordelen, zoals sneller opladen en verbeterde gegevensoverdracht, vooral gunstig voor de Pro-modellen. Wil je de telefoon extra snel opladen, dan heb je een aparte kabel en oplader nodig voor de USB-C-poort.

iPhone 15 (Plus) komt er in 5 kleuren:

 • Blauw
 • Roze
 • Geel
 • Groen
 • Zwart

kleuren iPhone15

iPhone 15 Pro (Max) komt er in 4 kleuren:

 • Naturel titanium
 • Blauw titanium
 • Wit titanium
 • Zwart titanium

Kleuren iPhone15 pro

iPhone 15: camera’s

Apple zet de jaarlijkse traditie voort van het verbeteren van de iPhone-camera, wat resulteert in foto's en mogelijkheden van steeds hogere kwaliteit. Zoals bij de iPhone 14, die een grotere sensor en een breder diafragma introduceerde voor betere prestaties bij weinig licht, wordt deze trend voortgezet met de iPhone 15-serie. Zelfs de standaardmodellen in deze reeks profiteren van deze fotografische vooruitgang, met een 48-megapixel camera aan de achterzijde die voorheen exclusief was voor de Pro-modellen.

De nieuwe sensor in de iPhone 15 is ontworpen om meer licht vast te leggen, wat resulteert in een betere balans tussen licht en schaduw en het minimaliseren van over- of onderbelichting. Dit is vooral handig bij het fotograferen van gezichten, zelfs in situaties met sterk lichtcontrast vanuit de achtergrond. Tegenlichtsituaties, waarbij de voorgrond vaak in duisternis verdwijnt, kunnen nu nauwkeuriger worden vastgelegd.

Als aanvulling op deze innovaties introduceert de iPhone 15 Pro Max een periscopische camera, waardoor optische zoom tot 10x mogelijk is. Dit betekent dat je kunt inzoomen zonder verlies van kwaliteit, in tegenstelling tot digitale zoom.

Camera iPhone15

iPhone 15-processor en geheugen

Apple heeft enkele verbeteringen doorgevoerd in het tijdelijke geheugen om de processor te ondersteunen. Net zoals bij de vorige iPhone 14-serie, hadden alle vier de modellen 6 GB RAM. Voor de iPhone 15 Pro-modellen heeft Apple echter een upgrade doorgevoerd naar 8 GB RAM, wat de snelheid van het vlaggenschip aanzienlijk verbetert. Dit is de eerste keer sinds de iPhone 12 Pro met 6 GB RAM dat het vlaggenschip van Apple wordt uitgerust met meer werkgeheugen. Dit betekent dat je meer apps tegelijkertijd kunt gebruiken zonder dat de telefoon traag wordt.

De iPhone 15 en iPhone 15 Plus behouden hun werkgeheugen van 6 GB RAM, maar wel in een snellere versie dan hun voorgangers.

De grootste sprong vooruit ligt in de processors. Zowel de iPhone 15 en 15 Plus als de Pro-versies krijgen een upgrade ten opzichte van de vorige modellen. Hierdoor worden ze sneller en energiezuiniger. De iPhone 15 Pro krijgt een A17 Bionic chip en de iPhone 15 krijgt de A16 Bionic chip, wat betekent dat zelfs de reguliere iPhone dit jaar aanzienlijke processorprestaties wint. In vergelijking met de iPhone 14 is de upgrade van de processor vanaf de iPhone 13 dit jaar aanzienlijk merkbaar.

iPhone 15 beeldscherm

iPhone 15 of iPhone 15 Pro los toestel kopen

Wil jij een iPhone 15 los kopen zonder abonnement? Ook dat kan bij Welcom. De iPhone 15 is verkrijgbaar vanaf 969 euro.

Bekijk hieronder alle prijzen:

 • iPhone 15, toestel los kopen: 969 euro
 • iPhone 15 Plus, toestel los kopen: 1119 euro
 • iPhone 15 Pro, toestel los kopen: 1229 euro
 • iPhone 15 Pro Max, toestel los kopen: 1479 euro

De pre-order start vrijdag 15 september, dus kom naar de winkel bij jou in de buurt of maak een afspraak en bestel wanneer het jou het beste uitkomt!

Niet de nieuwste, wél de voordeligste iPhone? Ook dan ga je naar Welcom

Denk je eraan een nieuwe iPhone aan te schaffen, maar is het allernieuwste model niet per se noodzakelijk? Slimme keuze! Met de komst van de iPhone 15 zijn de prijzen van de vorige iPhone-modellen nu aantrekkelijker geprijsd. Deze telefoons zijn nog steeds toppers van gisteren en direct beschikbaar! De hogere introductieprijzen van de iPhone 15 en 15 Pro maken de oudere modellen nog interessanter.

Maak een afspraak bij Welcom bij

iPhone 15-specificaties

Bekijk hieronder direct de specificaties van de iPhone 15 (Plus) en de iPhone 15 Pro (Max) of maak een afspraak bij jouw winkel in de buurt en we bekijken samen welke iPhone het beste bij je past!

Specificaties

iPhone 15

iPhone 15 Plus

iPhone 15 Pro

iPhone 15 Pro Max

Introductie

2023

2023

2023

2023

Scherm

6,1’’

6,7’’

6,1’’

6,7’’

Geheugen

128 GB / 256 GB / 512 GB

128 GB / 256 GB / 512 GB

128 GB / 256 GB / 512 GB / 1 TB

256 GB / 512 GB / 1 TB

Processor

A16 Bionic

A16 Bionic

A17 Pro

A17 Pro

5G

Ja

Ja

Ja

Ja

Besturingssysteem

IOS 17

IOS 17

IOS 17

IOS 17

Opladen

USB-C

USB-C

USB-C + USB 3

USB-C + USB 3

Camera’s

48MP

48MP

48MP

48MP

Behuizing

Aluminium (mat)

Aluminium (mat)

Titanium (mat)

Titanium (mat)

Kleuren

Blauw

Roze

Geel

Groen

Zwart

Blauw

Roze

Geel

Groen

Zwart

Naturel titanium

Blauw titanium

Wit titanium

Zwart titanium

Naturel titanium

Blauw titanium

Wit titanium

Zwart titanium

Veiligheid

Face-ID

Face-ID

Face-ID

Face-ID

Prijs vanaf*

€ 969

€ 1.119

€ 1.229

€ 1.479

*Combineer met een provider naar keuze voor extra voordeel